top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTom Verheyden

Woordje van de coördinatoren

Beste Puursenaar,


Je hebt het misschien al gezien of gehoord maar deze maand startte in onze gemeente het BuurtInformatieNetwerk (BIN) Puurs-Centrum op. Gezien de coronamaatregelen kunnen wij als initiatiefnemers spijtig genoeg niet persoonlijk bij iedereen langsgaan om ons voor te stellen, daarom doen we het momenteel even via een brief.


Wat is BIN?

Een buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie en de bewoners van een bepaalde buurt of gemeente, in dit geval het hele grondgebied Puurs-Centrum. Dit samenwerkingsverband heeft als doel een verhoogd veiligheidsgevoel te creëren. Voornamelijk het melden van verdachte situaties, personen, voertuigen, criminaliteit of overlast. Het blijft daarbij de bedoeling dat je dat als burger altijd als dringend beschouwt en in eerste instantie de Politie verwittigt op het nummer 03/293.22.22 of 101.

Indien er verdachte situaties aandacht of medewerking vereisen van de bewoners, dan zal dit gecommuniceerd worden aan de BIN-leden (bij dringende situaties onmiddellijk via een bericht op je telefoon, bij niet-dringende via email). Verder zullen er ook initiatieven zijn die zich toespitsen op inbraakpreventie.


Meer informatie kan je vinden op onderstaande website of op onze Facebook-pagina

Indien je niet op internet aangesloten bent, kan je deze info ook bij de hoofdcoördinator of een van de medecoördinatoren verkrijgen. (info onderaan)


Indien je graag lid wil worden van het BIN, dat is gratis, dan vragen we je om het bijgevoegde toetredingsformulier ingevuld en ondertekend terug te bezorgen. Dit mag digitaal of op het adres onderaan. Jouw gegevens worden conform de privacywetgeving verwerkt en niet aan derden doorgegeven. Het is uiteraard ook ten allen tijde mogelijk om uit te schrijven.


Met vriendelijke groeten

Hugo Coeckelbergh

Hoofdcoördinator BIN Puurs-Centrum

binpuurs@gmail.com

0472/375.539

Bosdreef 2A (het eerste huis in de straat)

Puurs-Sint-Amands

Medecoördinatoren

Thomas Lenaerts, Spoorwegkaai

Tieu Peeters, Schuttershofstraat

Geert Tersago, Prieelland

Danny Van Breedam, A. Coolsstraat

Jo Van Hoorde, Eikevlietbaan

Tom Verheyden, Eeuwfeeststraat

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Charter ondertekend -> BIN Puurs-Centrum is nu een feit!

Alle formaliteiten zijn vervuld. BIN Puurs-Centrum kan officieel van start! De komende dagen/weken zullen in heel de gemeente inschrijvingsformulieren verdeeld worden om lid te worden. Jammer genoeg l

BIN Puurs-Centrum bijna opgestart

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar als alles nu goed gaat, zal in December 2020 het Buurt Informatie Netwerk van Puurs eindelijk van start gaan. Hou deze pagina in de gaten voor meer infor

Post: Blog2_Post
bottom of page